4 Ağustos 2020 Salı






BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Neden salata yapraklarını kesmek yerine koparırız?

Sebzeleri elimizle koparırsak:

  • Salata yapraklarındaki damarlar boyunca uzanan hücrelerin zarar görmeden ayrışır.
  • Ayrışan yaprakların rengini korunmuş olur. Böylece salataların lezzeti artmış ve görüntüsü güzelleşir.

Sebzeler bıçakla kesilirse:

  • Salata yapraklarındaki bu hücreler zarar görür, yaprakları zedelenmesine ve rengi kararır.


NARLI ROKA SALATASI

Malzemeler:

  • 1bağ roka (Yıkanıp, kurulanmış olarak salataya eklenmesi, lezzet açısından oldukça önemli!)
  • 1 çay bardağı ayıklanmış nar
  • 50 gr İzmir tulumu


Salatanın sosu için:

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı.
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Tuz (İsteğe bağlı. Nar ekşisi ve tulum peyniri salatanın tuz ihtiyacını karşılayacaktır.)


Yapılışı:

  • Geniş bir kaseye elimizle parçaladığımız rokayı koyalım.
  • Üzerine İzmir tulumunu rendeleyelim.
  • Ayıklanmış narı ekleyelim.
  • Salata kaşıkları yardımıyla roka yapraklarını hırpalamadan karıştıralım.
  • Son olarak salata sosunu üzerine dökelim. (Sos miktarını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.)


Afiyet olsun...


Kaynak: Mutfak okulunda öğrendiğim  şey – Louis Eguaras ve Matthew Frederick

               .
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yola Devam👍

 Herkese merhaba,  Uzun süredir insana dair konularda yazmamıştım.Son günlerde ki deneyimlerimden bana kalanlardan bahsetmek istedim.  * Ne ...