BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Neden salata yapraklarını kesmek yerine koparırız?
Sebzeleri elimizle koparırsak:
- Salata yapraklarındaki damarlar boyunca uzanan hücrelerin zarar görmeden ayrışır.
- Ayrışan yaprakların rengini korunmuş olur. Böylece salataların lezzeti artmış ve görüntüsü güzelleşir.
Sebzeler bıçakla kesilirse:
- Salata yapraklarındaki bu hücreler zarar görür, yaprakları zedelenmesine ve rengi kararır.
NARLI ROKA SALATASI
Malzemeler:
- 1bağ roka (Yıkanıp, kurulanmış olarak salataya eklenmesi, lezzet açısından oldukça önemli!)
- 1 çay bardağı ayıklanmış nar
- 50 gr İzmir tulumu
Salatanın sosu için:
- 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı.
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Tuz (İsteğe bağlı. Nar ekşisi ve tulum peyniri salatanın tuz ihtiyacını karşılayacaktır.)
Yapılışı:
- Geniş bir kaseye elimizle parçaladığımız rokayı koyalım.
- Üzerine İzmir tulumunu rendeleyelim.
- Ayıklanmış narı ekleyelim.
- Salata kaşıkları yardımıyla roka yapraklarını hırpalamadan karıştıralım.
- Son olarak salata sosunu üzerine dökelim. (Sos miktarını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Afiyet olsun...
Kaynak: Mutfak okulunda öğrendiğim şey – Louis Eguaras ve Matthew Frederick
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder