- Haşladıktan sonra şoklayarak, sebzelerin ateşten alındıktan sonra da pişmeye devam etmesini sonlandırmamızı sağlar.
- Kuşkonmaz,brokoli,karnabahar ve taze fasulye gibi sebzelerin rengini fazlasıyla güzelleştirir, daha leziz yapar.
- Ve bu işleme blanşe etmek denir.
1 Ağustos 2020 Cumartesi
Sebze şoklamak
Neden haşlayıp, şoklayıp , süzeriz?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yola Devam👍
Herkese merhaba, Uzun süredir insana dair konularda yazmamıştım.Son günlerde ki deneyimlerimden bana kalanlardan bahsetmek istedim. * Ne ...
-
NAR EKŞİSİ NAR: . 5000 yıl öncesinden bu yana biliniyor. . Yunan mitolojisinde yer altı tanrılarına ada...
-
Merhabalar, Uzun bir aradan sonra nihayet yazmaya başladım. Bir dönem daha bitmek üzere...Sizce bir koca dönem nasıl geçti.... Yeterinc...
-
Neden haşlayıp, şoklayıp , süzeriz? Haşladıktan sonra şoklayarak, sebzelerin ateşten alındıktan sonra da pişmeye devam etmesini sonla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder