1 Ağustos 2020 Cumartesi
Evde Tereyağı yapımı
KENDİ TERE YAĞINIZI KENDİNİZ YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
Hayatımda ilk kez tere yağımı kendim yaptım. Öyle güzel oldu ki uğraşmama değdi.
Kokusu beni çocukluğuma götürdü. Yerinizde olsam bir kez de olsa denerdim. Eminim ki devamını yapmak isteyeceksiniz.
Tere yağınızı yapmak için öncelikle istemeniz , ilk adımı atmanız lazım. Ben kendi yoğurdumu kendim yapıyorum.Bir çiftlikten soğuk zincirle gelen sütü kaynatıyorum. Çocuklarım kaymaklı yoğurt yemedikleri için ılıyınca üzerinde biriken kaymağını alıyorum ve cam kapta dondurucuda saklıyorum.
Biriken kaymakları az miktardaki süte karıştırıp, yoğurt elde etmek için sütü mayalıyorum. Yoğurdu koyu bir ayran kıvamına getirerek bir bidona koyuyorum. Bidona bir miktarda çok sıcak olmayan su ekleyiniz. Bidonun ağzını kapatarak çalkalayınız..Bir süre sonra ılıklıkla birlikte ayranın içindeki yağ ayrışacaktır. Bidonu bir tencereye boşaltın. Ayranın yüzeyinde biriken yağı ahta kaşık yardımıyla bir araya toplayın.Yağ krema kıvamında ise soğutucuda biraz yağın toplanmasını bekleyin. Daha sonra yağı başka bir kaba alıp soğutucudan çıkmış su ile bir kaç kez yıkayın. ( Ayranını çıkarmak ve bozulmasını önlemek için)
Sonra ağzı kapaklı cam bir kapta soğuk ortamda saklayınız.Kızarmış ekmekle afiyetle yiyin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yola Devam👍
Herkese merhaba, Uzun süredir insana dair konularda yazmamıştım.Son günlerde ki deneyimlerimden bana kalanlardan bahsetmek istedim. * Ne ...
-
NAR EKŞİSİ NAR: . 5000 yıl öncesinden bu yana biliniyor. . Yunan mitolojisinde yer altı tanrılarına ada...
-
Merhabalar, Uzun bir aradan sonra nihayet yazmaya başladım. Bir dönem daha bitmek üzere...Sizce bir koca dönem nasıl geçti.... Yeterinc...
-
Neden haşlayıp, şoklayıp , süzeriz? Haşladıktan sonra şoklayarak, sebzelerin ateşten alındıktan sonra da pişmeye devam etmesini sonla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder